Αυτή την εβδομάδα στο TWIXTlab

ταξιαρχης

Παρουσίαση

Η μουσική των ήχων (αφιέρωμα στον ήχο)

Παρασκευή
04/12/15 20:00-22:00
με τον Τ. Διαμαντόπουλo

στο πλαίσιο του SEMINart

είσοδος: 2 ευρώ

Ένα πανόραμα της Νέας Μουσικής πρωτοπορίας του 20ου και του 21ου αιώνα. Από τον Ives και τον Varèse στην αστική ηλεκτρονική δημιουργία.

Πώς και πότε ξεκίνησε η Μουσική των Ήχων; Ποιά τα όρια της Μουσικής Δημιουργίας; Μέσα από χαρακτηριστικά έργα θα παρουσιαστούν οι τάσεις και οι σχολές που σημάδεψαν και διαμόρφωσαν τη Νέα Μουσική δημιουργία του 20ού και 21ου αιώνα, με κατάληξη την αστική ηλεκτρονική δημιουργία.

fb event

 

Σεμινάριο

Επιτελέσεις του «εαυτού» *

Τρίτη
01/12/15 _18:00-21:00
με την Ελπίδα Ρίκου

 *  Στο πλαίσιο του σεμιναρίου:
ENTERart.2

drop in 10 ε

«Μα είναι αυτό τέχνη;» Αμηχανία, αντίρρηση, αποστασιοποίηση είναι οι συνηθισμένες στάσεις του θεατή απέναντι στη σύγχρονη τέχνη. Όσο περισσότερο οι καλλιτέχνες επιχειρούν να «ενσωματώσουν» την τέχνη τους στη ζωή, τόσο περισσότερο αντιδρούν οι αποδέκτες της, γιατί αυτό που τους προτείνεται δεν το κατανοούν και δεν ξέρουν πώς να το κρίνουν ή να το απολαύσουν  . Μπορούμε να «οικειοποιηθούμε» τη σύγχρονη τέχνη; Και για ποιο λόγο να καταβάλουμε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση;

Τι σημαίνει, πώς συγκροτείται, πώς επιτελείται ο «εαυτός»; Πρόκειται αποκλειστικά για «εσωτερική» πραγματικότητα ή μήπως για σύνθετο πλέγμα ενσώματων κοινωνικών σχέσεων με ιδιαίτερη ιστορική και πολιτική σημασία; Καλλιτεχνικά έργα, ανθρωπολογικές και άλλες θεωρητικές προσεγγίσεις ίσως αποτελέσουν εναύσματα για ενδεχόμενες μετατοπίσεις κανονικοποιημένων αντιλήψεων του «εαυτού», σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

soundwalks
Σεμινάριο

Ενότητα ΙΙ, Ακούγοντας

Τετάρτη
02/12/15 _19:30-22:30
με τους Σ. Γρηγοριάδου, Ντ. Παπαχρήστου, Γ. Σαμαντά

 *  Στο πλαίσιο του σεμιναρίου:
A Walker’s Guide to SoundArt

drop in 10 ε

Τα τελευταία χρόνια καλλιτεχνικές πρακτικές και λόγοι περί τέχνης με αντικείμενο το δημόσιο χώρο, το περπάτημα και τον ήχο φαίνεται να πυκνώνουν. Πρόκειται για πεδία ενδιαφέροντος που, ενώ έχουν απασχολήσει έντονα την τέχνη ήδη από τη δεκαετία του 60 (σε αρκετές περιπτώσεις, πολύ πριν από αυτή), διαρκώς εμπλουτίζονται, μεταλλάσσονται και επικαιροποιούνται. Το εργαστήριο εστιάζει στο περπάτημα, τον ήχο και τους διάφορους συνδυασμούς τους από καλλιτεχνική και ανθρωπολογική άποψη ενώ παράλληλα εξετάζει κοινωνικές, πολιτικές και άλλες προεκτάσεις τους στις μέρες μας και στο παρελθόν.

 

Σεμινάριο

Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή 

Πέμπτη
03/12/15 _19:00-22:00
με τη Δέσποινα Σαραφείδου

drop in 10 ε

Ο κύκλος 12 τρίωρων συναντήσεων προσέγγισης της θεατρικής τέχνης απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του ηθοποιού. Οι συναντήσεις μπορούν να ολοκληρωθούν με παρουσίαση της δουλειάς, ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας που θα δημιουργηθεί.

Πώς αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως εργαλείο τέχνης;
Πώς «σκηνοθετώ» τον εαυτό μου με ειλικρίνεια;
Πώς λειτουργώ ως σκηνική / καθημερινή παρουσία;
Πώς αλληλεπιδρώ με τον άλλο;
Πώς συσχετίζονται οι ρόλοι της ζωής με τους ρόλους επί σκηνής;

Η προσέγγιση στηρίζεται σε ασκήσεις σώματος και φωνής που περιλαμβάνουν τεχνικές contact improvisation, αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου και απεύθυνσης λόγου, με τη χρήση θεατρικών και όχι μόνο κειμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *