Αυτή την εβδομάδα στο TWIXTlab (11-17/05)

Την Πέμπτη, 14/05 στις 18:00-21:00 κύκλοι προσέγγισης της θεατρικής τέχνης με τη Δ. Σαραφείδου (ηθοποιό): «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή» (Σαίξπηρ, Όπως αγαπάτε), στο πλαίσιο του ARTnet: https://twixtlab.wordpress.com/artnet/

Το Σάββατο 16/05 στις 17:00 ENTERart ( https://twixtlab.wordpress.com/enterart/ ). Μπαίνουμε στην επόμενη και τελευταία για φέτος ενότητα, “artPsy”. Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα συζητήσουμε ζητήματα γύρω από την τέχνη, τη σωματικότητα και τον εαυτό.

Τέλος, στο πλαίσιο του “Κύκλου συναντήσεων για τις σχέσεις μεταξύ ακτιβισμού & καλλιτεχνικών πρακτικών στις παρεμβάσεις στο δημόσιο αστικό χώρο” από την ομάδα Π-Ο-Π, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, θα λάβουν χώρα δύο συναντήσεις:

Τρίτη 12 Μαϊου 2015 | ώρα 17:00, Κεραμεικός
Βόλτα & επαφή με το αστικό πεδίο
της περιοχής του Καραμεικού

Ραντεβού μπροστά από τον ηλεκτικό ΘΗΣΕΙΟ

Η περιοχή επιλέγεται τόσο για την πληθώρα παρεμβάσεων που παρουσιάζει στους τοίχους της, όσο και για τη θέση που καταλαμβάνει στις διαδικασίες αστικού μετασχηματισμού της ευρύτερης πόλης. Μια τέτοια βόλτα θα μας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τους τρόπους παρέμβασης και τα μηνύματα που προωθούν σε σχέση με τον αστικό χώρο σε μια περιοχή στην οποία τα τελευταία χρόνια αλλάζουν τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά, φέρνοντας πιο κοντά –αλλά και ταυτόχρονα πιο μακριά– διαφορετικές κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές ομάδες. Επιπλέον, η βόλτα στην περιοχή θα μας φέρει και σε μια πρώτη επαφή με το πεδίο στο οποίο επιλέγουμε να παρέμβουμε στο τέλος του εργαστηρίου.

Παρασκευή 15 Μαϊου 2015 | ώρα 20:00, Twixt lab
Παρουσίαση μπροσούρας:
Οδηγός Χρήσης
για τη Διεκδίκηση του Ανέφικτου
(στο πλαίσιο του SEMINart)

“Αυτή η έκδοση γράφτηκε μέσα σε ένα καταιγιστικό τριήμερο το Δεκέμβριο του 2010, κατά την πρώτη και τη δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων των Βρετανών φοιτητών ενάντια στις κυβερνητικές περικοπές, με την πρόθεση να μελετήσει τις δυνατότητες νέων δημιουργικών τρόπων δράσης στα σύγχρονα κινήματα”. [απόσπασμα  από το κείμενο]
Το κείμενο κατά κάποιον τρόπο συνιστά μια σύντομη εναλλακτική ιστορία της τέχνης του 20ου αι.  Στην παρουσίαση, μέσα από οπτικά παραδείγματα δράσεων που αναφέρονται στο κείμενο, θα συζητήσουμε για τον ρόλο της τέχνης  στα κοινωνικά κινήματα και τη σχέση της λεγόμενης “πολιτικής τέχνης” με τους θεσμούς της τέχνης και την κοινωνία.
Ίσως έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μέσω Skype με κάποιους από τους δημιουργικούς ακτιβιστές οι δράσεις των οποίων αναφέρονται στο κείμενο.

Συγγραφείς: Gavin Grindon, John Jordan
Μετάφραση στα ελληνικά: Missinformation, Πηνελόπη Θωμαΐδη
Διάβασε τον Οδηγό χρήσης για τη διεκδίκηση του ανέφικτου online στο demandingimpossible.wordpress.com

Δείτε περισσότερα για το event εδώ:

http://us10.campaign-archive2.com/?u=40f883f61e95f5871027f09ff&id=7a4c643a66

fb event: https://www.facebook.com/events/451489335020622/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *