ENTERart 2014-15

ENG

ENTERart | Coordination: Elpida Rikou. With the participation of: Sofia Grigoriadou, Io Chaviara

GR

ENTERart | Συτνονισμός: Ελπίδα Ρίκου. Συμμετοχή: Σοφία Γρηγοριάδου, Ηώ Χαβιαρά

«Μα είναι αυτό τέχνη;» Αμηχανία, αντίρρηση, αποστασιοποίηση είναι οι συνηθισμένες στάσεις του θεατή απέναντι στη σύγχρονη τέχνη. Όσο περισσότερο οι καλλιτέχνες επιχειρούν να «ενσωματώσουν» την τέχνη τους στη ζωή, τόσο περισσότερο αντιδρούν οι αποδέκτες της γιατί αυτό που τους προτείνεται δεν το κατανοούν και δεν ξέρουν πώς να το κρίνουν ή να το απολαύσουν. Μπορούμε να «οικειοποιηθούμε» τη σύγχρονη τέχνη; Και για ποιο λόγο να καταβάλουμε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση;

Θεματικές:

artKit : Σύγχρονη τέχνη: οδηγίες χρήσης / Φτιάξ’ το μόνος σου

arTaste: Τέχνη με ιστορία: μια σύντομη περιήγηση εδώ και αλλού / Φτιάχνοντας ένα προσωπικό cabinet of curiosities

artCult: Τέχνη, κοινωνία, πολιτισμός,πολιτική / Παρεμβαίνοντας στην καθημερινότητα

artPsy: Τέχνη, σωματικότητα, εαυτός / Αυτοπροσωπογραφίσεις

Σε κάθε θεματική η εισαγωγή υπό τη μορφή διαλέξεων συνδέεται με πρόταση για επεξεργασία καλλιτεχνικών projects εκ μέρους των συμμετεχόντων. 

Στο πλαίσιο του ENTERart πραγματοποιήθηκαν επίσης τα εργαστήρια «Daysign» και «Τι είναι τέχνη;». Συγκεκριμένα:

DaysignΠάνος Σκλαβενίτης (εικαστικός)

http://panossklavenitis.com/

Πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους τρόπους σκέψης, τις ‘ποιότητες’, τις επιλογές και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την σχεδιαστική πρακτική, στην καθημερινή μας ζωή; Πως θα ήταν αν το τελικό μας ‘προϊόν’ ήταν -αντί για ένα έργο τέχνης, ένα αντικείμενο ή μια κατοικία κτλ- απλά μια μέρα στη ζωή μας;

Ο Πάνος Σκλαβενίτης γεννήθηκε στην Ιθάκη, το 1977. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής του ΙEK ΔΕΛΤΑ και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου μέσω της  υποτροφίας Erasmus φοίτησε στην Royal Academy of fine arts ARTESIS HOGESCHOOL ANTWERPEN. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το εργαστήριο Daysign θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ENTERart τις εξής ημερομηνίες: Σάββατο 22/11, 17:00-20:00, Κυριακή 23/11, 20:00-22:00 και Σάββατο 29/11, 17:00-20:00.

Τι είναι τέχνη; | Ελπίδα Ρίκου, Ηώ Χαβιαρά,, Σοφία Γρηγοριάδου

Μονοήμερο εργαστήριο με τελικό προϊόν δύο αφίσες.

 

Daysign workshop

What is art? workshop / εργαστήριο Τι είναι τέχνη;