«Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή»*

Κύκλοι συναντήσεων προσέγγισης της θεατρικής τέχνης | Δεσποινα Σαραφείδου (ηθοποιός)

Απευθύνονται σε ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών, performers, αλλά και σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να γνωρίσουν τη λειτουργία του ηθοποιού.

Οι συναντήσεις ολοκληρώνονται με παρουσίαση δουλειάς της ομάδας.

Πώς αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως εργαλείο τέχνης;

Πώς «σκηνοθετώ» τον εαυτό μου με ειλικρίνεια;

Πώς λειτουργώ ως σκηνική / καθημερινή παρουσία;

Πώς αλληλεπιδρώ με τον άλλο μέσα σε μια δυναμική ομάδας;

Πώς συσχετίζονται οι ρόλοι της ζωής με τους ρόλους επί σκηνής;

Μέσα από μια διαδικασία παιχνιδιού στοχεύουμε στην κατανόηση του εαυτού και του άλλου, στην επαφή με τον χώρο και τη διερεύνηση των ορίων, στην αναμέτρηση με την έκθεση και στην καλλιέργεια της εγρήγορσης και της εμπιστοσύνης.

Η προσέγγιση της υποκριτικής αντλεί από τις μεθόδους Vassiliev, Grotovski, R.A.D.A. κ.ά., ενώ εμπλουτίζεται με ασκήσεις σώματος και φωνής που περιλαμβάνουν τεχνικές contact improvisation, αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου, αναπνοής και λόγου.

* Σαίξπηρ, Όπως αγαπάτε

Φωτο: Δημήτρης Γερακίτης

Νέος κύκλος

«Ανθρώπου πλάνητος η ψυχή μου» – η ποιητική του Σωτήρη Δημητρίου

Η ματαίωση, η απόγνωση, η ζωογόνα ελπίδα, η λοξή σεξουαλικότητα, η μοναξιά, το χιούμορ, η εφήμερη συνεύρεση με τον άλλο, η αγάπη, η παρηγοριά. Δρόμοι και πλατείες, δέντρα, έξοδοι προς τη θάλασσα, ένας καφές το πρωί, ένα πρόσωπο στο τζάμι του λεωφορείου, ένα τυχαίο βλέμμα, δυο κουβέντες που λάμπουν και θερμαίνουν την καρδιά με την αλήθεια τους.

Μοναχικοί, ταλαιπωρημένοι, απελπισμένοι ή παράλογα αισιόδοξοι, αδύναμοι και τραυματισμένοι από τη ζωή οι ήρωες του Σ. Δημητρίου, με φόντο την Αθήνα ή την ελληνική επαρχία, προσφέρουν πλούσιο υλικό για τη θεατρική τους απόδοση.

Στον κύκλο αυτόν, με όχημα τα διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, θα δουλέψουμε τον στέρεο, ελλειπτικό, συγκινητικό λόγο του, στοχεύοντας σε μια σκηνική παρουσίαση των αποσυνάγωγων, εξαιρετικά ζωντανών προσώπων που αναδύονται από την τόσο ιδιαίτερη, σκληρή και τρυφερή ταυτόχρονα, ματιά του.

Εν όψει του εργαστηρίου θα γίνει μια εισαγωγική συνάντηση, την Πέμπτη 9/1/2020, στις 7.30 μ.μ., παρουσία του συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, ανοιχτή σε όλους.

Ελάτε με το αγαπημένο σας κείμενο του Σ. Δημητρίου, να διαβάσουμε, να μιλήσουμε για το θέατρο και τα διηγήματα του Σωτήρη και να κόψουμε την πίτα της αλληλεγγύης…

Εισηγήτρια: Δέσποινα Σαραφείδου

Έναρξη εργαστηρίου: 16 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16, 23, 30 / 1 / 2020

6, 13, 20, 27 / 2 / 2020

5, 12, 19, 26 / 3 / 2020

2, 9, 30 / 4 / 2020

7, 14, 21, 28 / 5 / 2020

Οι συναντήσεις γίνονται κάθε Πέμπτη, 19.00-22.00

Συνεισφορά: 18 συναντήσεις: 200 € με κάρτα Twixt (20 €) ή 250 € χωρίς κάρτα

Drop in: 15 με κάρτα Twixt ή 17 € χωρίς κάρτα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *